ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Sabri Kılıçoğlu Ortaokulu

Milli Eğitim Bakanı konuşması.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Harita Genel Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında üretilen ders kitapları ile eğitim araç ve gereçlerinde yer alan haritalar, Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yayımlandı.

Nis

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacıyla hazırlanan yeni örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı.

Nis

İlk uygulaması 2022 yılında gerçekleştirilen Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı'nın 2024 uygulaması, 24 Nisan-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında örneklem olarak belirlenen 40 ilden 653 okul ve 10 bin 665 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlaramaları kapsamında Milli Zafer İlkokulu'nda Eğitimci Mehmet Melih ZEYBEK arşivinden hazırlanan "Atatürk ve Çocuk" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Nis

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve  Çocuk Bayramı, bu alanda, hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine, Atamızın verdiği önemi ifade etmektedir.

Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, onlara bir de bayram armağan etmiştir. Bugünde bizlere düşen görev; hem atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de atamızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yad etmek olmalıdır.

Nis

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Sinan Aydın'ın başkanlığında ilimiz genelindeki ilkokul müdürleri ile bu kademede görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Rehber ve İngilizce branş öğretmenlerin katılımıyla "Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Nis

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda uygulanmak üzere "Ben Her Yerde Varım" projesi hayata geçirildi.  Projeyle öğrencilerin mesleklerini icra ederken aynı zamanda içinde bulundukları toplumun aktif parçası olma becerisini kazanmaları da amaçlanıyor.

Nis

TÜBİTAK tarafından 18.si düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına bu yıl 16.712 proje başvurusu yapılmıştır. Proje başvuruları, görevli jüri üyeleri tarafından değerlendirilmiş ve yapılan ön değerlendirme sonucunda 10 alanda toplam 1.219 proje bölge yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır.

18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge aşaması proje değerlendirmelerine göre Bursa bölgesine Eskişehir'den 17 proje davet edilmiştir.

Bölge Yarışmaları kapsamında proje sergisi ve ödül töreni, 22-25 Nisan 2024 tarihleri arasında 12 Bölgede yüz yüze yapılacaktır. Bursa Bölgesi Proje sergisi Bursa'da yapılacak olup, bölge sergisine davet edilen projelere yönelik ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ...

Nis

Ulusal izleme araştırmalarından biri olan Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) araştırmasının 2024 uygulaması, 81 ilden yaklaşık 230 bin öğrencinin katılımıyla 21 Nisan- 10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğünce "Yapay Zekâ Uygulamaları Eğitici Eğitimi Kursu", 16-20 Nisan tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB), eğitimde yapay zekânın kullanımına yönelik süreçleri değerlendirmek ve ulusal düzeyde yürütülecek çalışmaları belirlemek amacıyla "Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Uluslararası Forumu" düzenlenecek.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi (ETKİM) ve Teknopark İstanbul'un ortak girişimcilik programı "EDUcube" için başvurular başladı.

Nis

Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişiminin takibi, gelişim düzeylerinin izlenmesi ve süreç odaklı değerlendirme yaklaşımının benimsenmesi kapsamında biçimlendirici değerlendirmeye yönelik yeni örnek etkinlikler ve ölçme araçları hazırlandı.   Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından daha önce yayımlanan etkinliklere ek olarak ilkokullar için Türkçe, matematik, hayat bilgisi, sosyal bilgiler ve fen bilimleri derslerinden süreç odaklı ve durum belirlemeye yönelik hazırlanan etkinlikler yayımlanarak öğretmenlerin kullanımına sunuldu.   "Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlik Örnekleri"ne ulaşmak için tıklayınız.